weronikalewandowska napisał(a):Takie płytki produkuje np. Elastolith. Producent holenderski. Całkiem fajne rozwiązanie. To tzw. klinkier elastyczny. Same płytki przed położeniem są miękkie i mozna je łatwo docinać i wyginać przy układaniu (fajnie wypadają na narożniku). A po sklejeniu specjalnym klejem robia sie twarde. Na stronie producenta jest sporo zdjec z realizacji, wiec można sie zainspirować jak to wygląda.
Aza napisał(a):Musze poszukać ic w sieci i sprawdzić te realizacje. Czy wiesz może czy w sklepach stacjonarnych też są dostępne by obejrzeć je na "żywo"?
Aza napisał(a):Znalazłam. Wybór niewielki ale miałam okazję przyjrzeć się z bliska ba nawet dotknąć i porozmawiać na ich temat ze sprzedawcą. Myślę, że to odpowiedni produkt na elewację. Teraz czeka mnie przegląd oferty i zdjęć z realizacji na stronie producenta i złożenie zamówienia. Oj będzie to ciężki proces...
Darek25 napisał(a):Elewacja z tymi płytkami będzie prezentować się pięknie. Od jakiegoś czasu obserwuję ich profil na FB i realizacje jakie są tam pokazywane co jedna to ładniejsza. Szczerze gdybym miał wybrać spośród nich tą jedną to miałbym wielki dylemat co do rodzaju i kolorystyki.
Aza napisał(a):Znalazłam. Wybór niewielki ale miałam okazję przyjrzeć się z bliska ba nawet dotknąć i porozmawiać na ich temat ze sprzedawcą. Myślę, że to odpowiedni produkt na elewację. Teraz czeka mnie przegląd oferty i zdjęć z realizacji na stronie producenta i złożenie zamówienia. Oj będzie to ciężki proces...
Brzez90 napisał(a):Fajny materiał. Od wielu lat już na rynku. U nas to już ponad 10. Ale to jest system z Holandii, a tam chyba od lat '60 dostępny na rynku i robione są domy z takimi płytkami na elewacji.
Powrót do Remonty, wyposażenie wnętrz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości