Piekarnik do zabudowy, z termoobiegiem?

Jaką kupić wannę? gdzie najtaniej? na jaki kolor i czym pomalować kuchnię?

Piekarnik do zabudowy, z termoobiegiem?

Postprzez Alehandro » 2009-06-24, 00:02

Jak w temacie, potrzebuje kupić piekarnik do zabudowy, nie za specjalnie się na tym znam, a kobieta naciska, także prosiłby o pomoc. Do czego służy ten termoobieg? Chodzi mi o praktykę bo na stronach producentów wszystko ładnie wygląda i wydaje się niezbędne.
Alehandro
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2008-11-05, 15:20

Postprzez chris » 2009-07-15, 11:32

Witam!

Kuchenki z termoobiegiem szybciej pieką i temperatura jest wyższa niż przy normalnym pieczeniu. Powiem, że z doświadczenia wiem, że u mnie w domu nie używamy go wcale. Stosujemy metodę tradycyjnego pieczenia z góry i dołu.

Pozdrawiam

<a href="http://ikpd.pl">projekty domów ikpd.pl</a>
chris
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2009-07-15, 11:27

Postprzez grimm » 2009-08-09, 20:44

Nie do końca, przynajmniej w moim piekarniku (z tańszych modeli franke, nie pamiętam już jaki dokładnie) trochę inaczej to wygląda termoobieg ma swoje zastosowanie, dobrze mi się sprawdza np. przy pieczeniach, ale faktycznie do niektórych rzeczy warto mieć wyłączony. To tak jak z grillem w mikrofalówce korzysta się, lecz nie do wszystkiego. Piekarniki wyposażone w tą funkcje nie są dużo droższe więc jak dla mnie warto dopłacić i lepiej mieć.
grimm
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2009-06-25, 21:29

Postprzez Alehandro » 2009-08-27, 20:28

Zakup dość mocno mi się przedłużył niestety :/ szkoda, jedynie, że padły tylko 2 odpowiedzi przez ten czas... grimm a który dokładnie masz model? Bo jak zajrzałem na stronę producenta to powiem szczerze bardzo dużo możliwości kolorystycznych (mi się najbardziej podobają) country. I jak to jest z prowadnicami, lepsze rynienkowe czy teleskopowe?
Alehandro
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2008-11-05, 15:20

Postprzez grimm » 2009-08-31, 01:08

Tymczasowy brak gotówki każdego może dopaść :) Do siebie kupowałem czarny Kryos nie podam dokładnie modelu bo już pamięta (jednak trochę czasu minęło od zakupu). Z prowadnicami jest różnie rynienkowe są najbardziej standardowe, proste i nie ma co się tam zepsuć, teleskopowe większa wygoda i na dobrą sprawę też nie słyszałem, żeby ktoś miał awarię. Także wybierać podług portfela.
grimm
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2009-06-25, 21:29

Postprzez Algida » 2009-08-31, 13:07

Ja też polecam Kryos, a z tym termoobiegiem jest tak że generalnie lepiej mieć niż nie mieć ;) bo naprawdę skraca czas pieczenia i do wielu często robionych potraw się przydaje!
Algida
 
Posty: 41
Dołączył(a): 2009-07-14, 12:09

Postprzez Alehandro » 2009-09-09, 03:06

Ja to raczej oszczędny człowiek jestem, oczywiście nigdy na siłę, nie może to być kosztem jakości. Także raczej pozostanę przy prowadnicach rynienkowych bo z tego co wyczytałem, faktycznie spokojnie wystarczają. Algida a jak długo masz swój piekarnik, nie było, żadnych problemów?
Alehandro
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2008-11-05, 15:20

Postprzez grimm » 2009-09-15, 00:26

Dokładnie jeśli są rynienkowe to nie ma co się martwić, wiadomo teleskopowe fajniejsze, ale nie powinny przesądzać o wyborze modelu piekarnika.
Algida Tylko nie można też przedobrzyć nie powinno go się używać do wszystkiego (termoobiegu), ale jak kosztuje średnio 100-200zł więcej niż przy standardowym piekarniku to nie za bardzo opłaca się oszczędzać.
grimm
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2009-06-25, 21:29

Postprzez Alehandro » 2009-09-20, 03:52

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem, piekarnik już wybrany (jednak z serii country- czarny). Na razie czeka do poniedziałku na montaż, ale z zewnątrz robi świetne wrażenie, mam nadzieje, że tak samo będzie z użytkowaniem.
Alehandro
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2008-11-05, 15:20

Postprzez grimm » 2009-09-27, 22:22

Country całkiem fajna linia tylko mi do mieszkania nie bardzo pasowała (mam bardziej w nowoczesnym stylu), jeśli chodzi o działanie powinieneś być zadowolony- parametrami nie odbiega od mojego modelu
grimm
 
Posty: 13
Dołączył(a): 2009-06-25, 21:29

Postprzez Alehandro » 2009-10-03, 01:48

Temat w sumie już do zamknięcia, chyba, że mod uzna, że warto zostawić otwarty. Co do wyboru piekarnika nie zgodzę się, że country nie pasuje do nowoczesnych kuchni, zwróć uwagę, że on jest jedynie stylizowany, wszystko zależy od koncepcji. Z parametrów to na dobrą sprawę interesował mnie termoobieg :)
Alehandro
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2008-11-05, 15:20


Powrót do Remonty, wyposażenie wnętrz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości